SOBRE CARME
Fotografia de Nacho Caravia

Realitzadora i creadora visual

Maó, 1987. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, completa la seva formació a la Universitat de Guadalajara (Mèxic) i amb el Màster en Arts Digitals (Pompeu Fabra). Especialitzada en la creació audiovisual amb perspectiva feminista, la hibridació entre documental i l’animació , les pràctiques de creació col·lectiva en l’àmbit artístic i les arts visuals en directe.

Com a realitzadora, ha co-dirigit els curtmetratges documentals amb animació Blessy (21min / Barcelona / 2018), construït per quatre dones supervivents de Tràfic d’Éssers Humans en col·laboració amb tres realitzadores; Organizar lo (im)posible  (14min / Barcelona / 2017), co-dirigit amb Tonina Matamalas i realitzat conjuntament amb el col·lectiu de cambreres d’hotel Las Kellys, que està tenint un ampli recorregut per festivals arreu (Brasil, Mèxic, Colòmbia, Suècia, Àustria, França i Escòcia, entre d’altres) i ha estat guardonat amb nombrosos premis com Best Short al London Feminist Film Festival (2018), Biznaga de Plata “Afirmando los derechos de la mujer” del Festival de Cine de Málaga (2018), Menció especial al Festival Articulo 31 (2018), Premi del públic i Accèsit millor direcció al Festival Ull Nu’18 (Andorra), entre d’altres. El 2014 co-dirigí, amb Tonina Matamalas, el seu primer llargmetratge Un teatre obert al Cós (33mins / Menorca / 2014), sobre el procés de disseny i construcció del teatre Albert Camus de Sant Lluís (Menorca) i la relació d’aquest amb els habitants del poble. Prèviament, havia coordinat i disseny el procés de disseny col·lectiu de la façana del Teatre Albert Camus en col·laboració als alumnes del Col·legi Públic Sant Lluís.

En l’àmbit de les arts visuals en directe, recentment ha creat i co-dirigit Pla-dur (2018), una pel·lícula documental construïda en directe en col·laboració amb un equip multidisciplinari. Ha treballat realitzant propostes visuals amb artistes com Maria Arnal i Marcel Bagès (projecte Codi Obert), Clara Peya i Ariadna Peya (projecte Zip) o la companyia de dansa Abast Elàstic (projecte A.U.R.A.), actuant en escenaris com la Sala Hiroshima, La Pedrera, Festival Vallsonora, Mostra sonora i visual del Convent de Sant Agustí, Sala Becket, entre altres.

Recentment ha rebut el Premi Joves Creadores de l’Institut de Cultura de Barcelona (2017), Premi Maria Aurèlia Capmany de l’Ajuntament de Barcelona amb la Cooperativa de tècniques (2017), Beca Fundació Reynolds (2017) i Premi Acció Curts de Dones Visuals (2018).

És co-fundadora dels col·lectius de producció audiovisual feminista Cooperativa de tècniques i La Ròtula, així com de la companyia de cine en directe Atzur i del col·lectiu artístic Maixap.